Zdenka (†18) a Jarek (†21) šli na rande: Místo romantiky je šmírák umlátil větví!

 KRIMINÁLNÍ PŘÍBĚH 



















První rande skončilo pro mladou učnici Zdenku D. (†18) a jejího chlapce Jarka S. (†21) tragicky. Zatímco se ruku v ruce procházeli v okolí obce Vícov na Prostějovsku, sledoval je z úkrytu zákeřný vrah. Oba zamilované postřelil a ubil kyjem, umírající Zdeňku ještě znásilnil.

Když se Zdenka 4. května 1969 připravovala na schůzku se svou novou známostí, nemohla tušit, že se domů už nevrátí. Druhý den našli rodiče oba mladé lidi mrtvé. Vrah je postřelil do hlavy a potom je utloukl těžkou větví.


Zdenka byla navíc sexuálně zneužita. Případ dvojnásobné vraždy okamžitě začali vyšetřovat detektivové z Prostějova.  Vyslechli stovky svědků z Vícova i všech přilehlých obcí. Jeden rolník vypověděl, že po návratu z pole potkal u lesa muže, kterého zná od vidění. Není prý místní, ale občas se v okolí Vícova prochází.

Tajemný cizinec se jmenoval Zdeněk H. Detektivové ho brzy začali považovat za podezřelého. Neměl sice žádný záznam v rejstříku, choval se ale podivně. Když kriminalisté prohledali jeho byt, našli oblečení, na němž byla krev stejných skupin, jako měli nešťastní milenci.

Zdeněk H. nejprve tvrdil, že dostal za vraždu zaplaceno. Nakonec ale přiznal, že chtěl především znásilnit Zdenku. Kriminalisté mu následně prokázali ještě dva pokusy o znásilnění dalších mladých žen. U soudu předstíral sadista pomatení, ale psychiatři ho prohlásili za simulanta. Soud ho odsoudil k trestu smrti.
SDÍLET a LIKE :D