Prosím, zdržte se komentářů typu "jak se na takové blbosti můžete dívat?" Předem odpovím - prostě mě to baví - pozorovat lidi. 
Prosím, i vy co soutěž nesledujete (především vy!), přečtěte si tento článek a nestranně posuďte, zda je počínání Primy v pořádku či nikoliv. Nebudu dále zdržovat a půjdu rovnou k jádru věci.
Tedy, ve vile je skupina lidí a ti mezi sebou bojují o 5 miliónů korun. To je nemalá částka - v našich poměrech největší možná výhra v reality show za poslední roky.
Mezi lidmi ve vile je jeden nenáviděný, říká si Thomas. Když píši nenáviděný, myslím tím ve vile i venku. Ovšem někdo na Primě ho má rád. Shrněme si jisté momenty v bodech: 
  1. Jistý muž, říkajíc si El Nino vypadl z vily vyvolených jako první. Nechtěl tam být, žádal ostatní účastníky o palce, dostal je, vzal si Vladka a vypadl.
  2. Další týden stejným způsobem jako El Nino žádal o palce jistý Mirek, to štáb bral jako porušení pravidel a bez boje ho poslali domů (už zde štáb Primy udělal rozdíly). 
  3. Thomas neustále porušoval pravidla a dostal napomenutí.
  4. Thomas fyzicky napadl Vladka (žduchnul ho, nic se mu nestalo, ale přece) a dosta "podmínečné vyloučení".
  5. Thomas surově přivřel jistému Láďovi hlavu do dveří - nedostal žádný trest.
  6. Thomas po návratu z duelu porušoval pravidla tím, že vynášel informace z venčí (říkal o procentech v duelu a jeho průběhu) - vůbec se o tom nemluvilo vyvázl bez trestu.
  7. Thomas jisté Lucce znovu surově přivřel nohu do dveří (Lucka brečela) - hádáte dobře, bez trestu.
  8. Thomas suverénně při poslední volbě popisoval co se dělo ve zpovědnici, vynášel informace z venčí - bez trestu.
První dva body uvádím proto, že štáb nemá problém vyhodit někoho z vily za jeden přestupek (který ani nebyl proti pravidlům). Thomas udělal 6 vážných přestupků a stále je ve vile.
To není vše. Teď k samotnému duelu, z něhož se Thomas vrátil.
- Už před duelem, ve volbě, kdy si Thomas volil, koho si sebou vezme mu Tereza Pergnerová 2x zopakovala že není ostuda si vzít slabšího soupeře a že lepší soupeř je vždy ten slabší. Nikdy jindy nikomu do volby "nekecala". Thomas se totiž rozhodoval mezi Vladem a Mirkou. Vzal si Mirku.
- Thomas Mirku těsně vyřadil, ale průběh hlasování byl podivný. Podle desítek lidí pro Mirku více než hodinu nešly posílat hlasy.
Teď trochu statistiky, měli jsme zde 5 duelů. Existuje webová stránka vyvoleni-2013.cz, kde je vždy před duelem hlasování, koho chete zpět a zda byli diváci spokojeni. Do hlasování se zapojuje 3 až 7 tisíc hlasujících. Z 5ti duelů to 4x skoro přesně vyšlo. Hádejte který nevyšel?
 Nyní konkrétně: 
1. Duel: Vladko x El. Nino
Webové hlasování: 83:17 pro Vladka
Skutečnost: 87:13
Odchylka: 4 procenta

2. Duel: Eva x Martin
Web: 68:32
Skutečnost: 74:25
Odchylka: 6,5 procenta

3. Duel: Nikol x Zdeňka
Web: 80:20
Skutečnost: 84:16
Odchylka: 4 procenta

4. Duel: Thomas x Mirka
Web: 33:67
Skutečnost: 58:42
Odchylka: 25 procent!

5. Duel: Eva x Pepa
Web: 73:27
Skutečnost: 65:35
Odchylka: 8 procent

Proč se výsledky ve čtyřech duelech lišily o 4 až 8 procent a v duelu, kde byl neustále pravidla porušující Thomas o 25 procent? Statistika je prostě statistika a znovu - statistika NELŽE. Minimálně je to velice podezřelé.
To co se ale dělo ve vile posledních dnech je vyloženě holubník bez pravidel a diváci se bouří. Vyvolení vypalcovali Thomase a on si dnes bude volit soupeře do duelu. Už delší dobu měl jasno - že si vezme Vladka. Předevčírem mu ale Prima přichystala překvapení (jaké ani nahony daleko nedostal nikdo jiný z vyvolených), do vily mu na minimálně 3 dny vpustili bývalou a současnou partnerku.
Může to znít dobře, ale problémů je zde několik. Thomas neví, že jsou ve vile pouze na návštěvě a chce zůstat. Tudíž si nejspíš Vladka do duelu nevezme. Ano, nejspíš se dnes těstně před tím, než si bude vybírat soupeře dozví, že jsou holky ve vile jen na návštěvě, ale za pár minut se takové rozhodnutí o soupeři už těžko mění. 
Navíc mu jeho současná "přítelkně" Zdeňka (taky exvyvolená) sdělila hromadu informací z venčí. Například, že když si vezme Vladka, tak vypadne.
Je toho mnohem více, profláklo se taky, že Thomas je dokonce kamarád Terezy Pergnerové a jejího přítele. Co je na tom pravdy ale netuším.
"Sledovači" on-line kamer vidí vše a zdá se, že si to na Primě neuvědomují. Dříve, když tyto možnosti nebyly, nebo byly, ale za peníze, takže na to nikdo nekoukal podobné manipulace určitě probíhaly také. Ale nikdo o tom nevěděl.

Brigády online - výběr u nás

Obávám se, že se z Vyvolených stává zmanipulovaná fraška jako z předchozí reality show Primy - Hotel Paradise. Schválně sledujte co se bude dít. Přesto že Thomas vede všechny žebříčky typu "koho ve vile nejvíce nechcete", určitě v pátek postoupí.  (autor: Petr Čerňanský)
.... a obrázek si udělejte sami