Prsa, prsa, PRSA! 12 věcí, co jste o nich určitě nevěděli

Máte je rádi, ale nevíte o nich skoro nic. Prsa. Největší ženská přednost, největší mužská touha. Máme pro vás o nich několik informací, které v tomto směru podstatně rozšíří vaše vědomosti.

Největší prsa světa
V roce 2009 se Brazilka Sheyla Hershey stala podle Guinnessovy knihy rekordů a kuriozit ženou s největším poprsím na planetě Zemi. Po devíti plastických operacích, při kterých spotřebovala skoro čtyři litry silikonu, dosáhla její ňadra velikosti 38KKK. Shánení podprsenek se tak sice stalo její malou Mission impossible, ale tím se Sheyla prá nijak netrápí.

Existuje organizace bojující za odhalené ženy
V Americe před časem vznikla skupina žen odhodlaných bojovat za to, aby v létě mohly sundat trika stejně jako to dělávají muži. Založili proto i specializovanou stránku GoTopless.org, na které požadují stejné práva jako muži a tedy i možnost, odhalovat svou hruď veřejně. Často se scházejí na veřejných agitacích, kde s nahými ňadry bojují za svou věc.

Levé prso bývá větší
Těžko se najdou dvě prsa, která budou úplně stejná. A obvykle bývají větší ňadra levá. Většinou jsou ale rozdíly tak nepatrné, že si toho málokdo všimne. Také bradavky se často liší, nejen svou velikostí, ale i směrem, do kterého míří.


Prsa jsou první, co muži prohlíží
Tohle asi není žádná velká novinka. Spíše informace vedoucí k zamyšlení, nakolik se trápit ranním make-upem. Podle výsledků univerzity Victoria z Wellingtonu by se asi vyplatilo investovat čas spíše do dokonalé úpravy hrudníku, protože právě tam směřuje pánský pohled jako první a také právě na těchto místech tráví oči vašich nápadníků, kolegů a přátel nejvíce času. Není na tom nic špatného, je potřeba si uvědomit, že úpravou svého těla v této oblasti pomůžete mužskému pokolení k delšímu životu – podle jedné studie se totiž muži, co tráví pozorváním ňader několik minut denně, dožívají v průměru o čtyři až pět let délšího věku.

I muži mohou kojit
Je to sice extra vzácné, ale… I to se stává! Mizivé procento mužů se při narození potomka do nového způsobu života tak ‚zakousne', že je jejich tělo je schopno produkovat mateřské mléko. Když ale tento případ nastane, nevěstí to nic dobrého. Mužská laktace se projevuje jen v případech hormonálních změn, což ukazuje na velké zdravotní problémy, jako je rakovina…

Největší prsa v Evropě mají Britky
Průzkum společnosti Triumph, která je tak trochu královnou v zemi podprsenek, ukázal, že největší objem košíčků mají obyvatelky britských ostrovů. Více než polovina žen z Anglie, Skotska a Walesu se totiž může pyšnit velikostí ňader D.

Na druhém místě skončily Dánky, bronz v boji předností braly Holanďanky. Na druhou stranu nejměnší taháky pro mužské pohledy mají ženy v Itálii, kde má 68 procent všech žen ňadra velikosti B.

Půl kila na jedno prso
Ano, přesně taková je průměrná váha ženských ňader. Vychází na půl kilogramu, či 1,1 libry, chcete-li. Prso obvykle má 4-5 procent veškerého tělesného tuku a vážívá kolem jednoho procenta ženské váhy.

Prsa se s věkem plní tukem
Když je vám dvacet, vaše ňadra v sobě mají tuk, zásoby mléka a kolagen – tedy látky, které je udržují pevné. Jak ale člověk stárne, mléko a kolagen nahrazuje jen první komponent: tuk. Čím jste tedy starší, tím víc bude obyvatelstvo vašeho hrudníku tíhnout k zemi.

Ženy s plastikou mají větší sklony k sebevraždě
Ženy, které prodělaly plastickou operaci ňader, mají třikrát větší sklony spáchat sebevraždu, než je tomu u žen, co se skalpelu vyhýbají. Podle zpráv to způsobují silikonové toxiny. Takže než definitivně propadnete depresím z toho, že vaše prsa nejsou podle vašich představ, a rozhodnete se pro operaci, raději z bytu odstraňte všechny ostřejší předměty a zbraně.

Podrsenky jsou už vědní obor
Máte rádi prsa? Pak bude přesně pro vás obor na polytechnické Univerzitě v Hong Kongu. Vyučuje se tam Nauka o podprsenkách, absolventi dokonce získají certifikát, díky kterému se stávají specialisty na výrobu a vzhled podprsenek. Dokonce už proběhla výstava prvních úspěšných studentů, kteří uspořádali výstavu svých nejlepších návrhů.



Dej mi LIKE :D

 
 


Akční letáky
VAŠE KOMENTÁŘE _______________________________________