Smutné výročí: Dnes by měla narozeniny Amy Winehouse, která předloni umřela kvůli drogám

 DNES BY JÍ BYLO 30 LET 

















Její smrt všechny šokovala. Zpěvačka Amy Winehouse, která zemřela před dvěma lety kvůli závislosti na drogách a alkoholu, by dnes oslavila třicáté narozeniny.

Experty byla považována za jednu z nejtalentovanějších zpěvaček své generace. Hvězdou světové velikosti se stala v roce 2006, kdy vydala své nejúspěšnější album Back to Black. Slávy si však nestihla užívat příliš dlouho, život excentrické britské zpěvačky Amy Winehouse, která by v sobotu 14. září oslavila třicáté narozeniny, totiž předčasně ukončila v červenci 2011 prohraná bitva s alkoholem a dalšími návykovými látkami.


Winehouse se narodila v Londýně do židovské rodiny jako nejmladší dítě lékárnice a taxikáře, který v roce 2010 po vzoru své dcery vydal album swingových písní. Údajně už jako desetiletá vystupovala s rapovou skupinou a v 16 letech se vydala na sólovou dráhu zpěvačky. Navštěvovala několik škol, včetně divadelní, odkud ji ale pro různé excesy vyhodily.


Jako dvacetiletá vydala své první album Frank, k němuž si sama napsala texty a jež jí vyneslo velmi příznivé kritiky. Debutové album jí vyneslo i několik nominací na Brit Awards a za pilotní singl k němu Stronger than Me dostala několik cen.

Amy byla nalezena mrtvá 23. července 2011 ve svém domě v Londýně. Podle soudního lékaře měla v době smrti v krvi 4,16 promile alkoholu, což bylo také příčinou jejího úmrtí. Podle lékařů toto množství alkoholu může ovlivnit centrální nervovou soustavu a způsobit, že pacient usne a už se nevzbudí.
LIKE NA JEJÍ PAMÁTKU