Vrah se vydával za svého šéfa!


 KRIMINÁLNÍ PŘÍBĚH 
V hospodářství na samotě u Nových Zámků v tehdejším Československu žila se svým otcem a bratrem krásná Helena N. (†18). V květnu 1962 vyrazila do sousední samoty pro mléko, domů se však nikdy nevrátila…

Krátký život Heleny N. nebyl nikdy jednoduchý. Maminka jí zemřela už jako malé holčičce a na Heleně zůstaly všechny ženské povinnosti v domácnosti. Bohužel i ty, které by žádný muž po své dceři vyžadovat neměl. V kraji se totiž šeptem mluvilo o tom, že otec dívku sexuálně zneužívá. Večer 9. května 1962 řekla Helena, že jde pro mléko. Na samotu zvanou Desci, kam mířila, nikdy nedorazila. Druhý den ji našli zardoušenou. Šaty měla vyhrnuté a spodní část těla obnaženou. Pitva prokázala, že byla znásilněna.

Když detektivové vyslechli zvěsti o sexuálním zneužívání, prověřovali si alibi otce oběti. Muž však měl svědky, kteří mu potvrdili, že s nimi byl v době vraždy. Helenin bratr při výslechu uvedl, že si jeho sestra stěžovala, že ji obtěžuje jistý Ján M. z místního družstva.

Dotyčný však měl na den vraždy neprůstřelné alibi, a navíc tvrdil, že Helenu zná jen od vidění a nikdy s ní nemluvil. Ukázalo se, že se za svého šéfa vydával podřízený Jána M. Vojtěch K. (26). Helena se mu líbila, a tak jí nadbíhal. Protože však byl ženatý, vypůjčil si cizí identitu. V kritický den dívku začal proti její vůli líbat a sexuálně se vzrušil. Helena se bránila, Vojtěch K. jí zacpal ústa, aby nemohla křičet, a zardousil ji. U soudu si za vraždu vyslechl patnáctiletý trest.
LIKE :D