Cestovní kancelář Jana Fischera?

Hodně cestovních kanceláří podivně zaniká, ale ještě podivněji některé vznikají a dokonce na nejvyšší úrovni. V Česku se vytváří jedna velmi zvláštní v prozatímní vládě, konkrétně na resortu ministra financí Jana Fischera.

Sice „cestovka“ s omezeným časovým působením, ale s obsazením, které slibuje i za dobu omezeného působení celkem zajímavou výtěžnost. Samozřejmě pro zaměstnance této kanceláře, pod záštitou ministra financí, kteří mají poměrně bohaté zkušenosti s podnikáním tohoto druhu a cestování mají dlouhodobě zažité. Cestování světem financí s velmi dobře propracovanou metodikou kam za nimi a hlavně s kým.

Obsazení této cestovní kanceláře, pro její úspěšné tažení, slibuje hodně - i když krátkodobě. V čele neomylný cestovatel Jan Fischer, vrchní šéfkou jeho sekretariátu Veronika Karmaříková, která je spolumajitelkou dvou firem, které se specializují na veřejné zakázky a celou dokonalost vedení firmy doplňuje Gustav Slamečka, který v bývalé vládní cestovní kanceláři, v jejímž čele jako premiér Jan Fischer stál, zastával post ministra dopravy. Doba se sice mění, ale lidé zůstávají a to velmi zajímavým způsobem.

Ještě se politická scéna neprobrala ze šoku kolem aféry Jany Nagyové a praktik, které se staly denním politickým chlebem a již nastupuje něco podobného, rádoby nepolitického? Když se vezme kolotoč podnikání staronových na nových významných místech, tak je celá situace daleko závažnější, než v případě aféry kolem Petra Nečase. To najednou nikomu nevadí minulost poradců Jana Fischera jen proto, že vláda je nepolitická?

To, co předvádí Jan Fischer, je na hraně nejen slušnosti, ale i na hraně přípustnosti takového jednání. Projevuje se ve stále větší nahotě v ničem jiném než kšeftu, který mu asi sudičky, již při narození, daly do životního vínku. Řídí se velmi podivnými zásadami a možná nejen on sám.

Vypadá to v poslední době, že jsou cestovní kanceláře dvě. Jedna hlavní Jiřího Rusnoka a její dceřinná Jana Fischera. Obě se o své cestující klienty řádně starají a nejen to. Postarají se možná i pro jejich další, staronové cestování na nejvyšší úrovni. Cestování za kariérou.