O tom, že psi, co štěkají, nekoušou.

Četl jsem na Facebooku dobrý vtip. Prý máme ty nejlepší politiky, co se dají koupit..

Bohužel, nejde tu asi ani jen o pouhý vtip a to nejen proto, že se říká - "Na každém šprochu, pravda trochu".. A co je ještě horší, to stejné si hodně lidé myslí i o novinářích.. Proto se u nás i prodává tolik pokleslých novin a časopisů, neboť lidé si říkají - než se z těch jobovek a polopravd nasrat, to se raději pobavit.. Tendenční a neobjektivní zpravodajství v naší zemi kvete tak, že možná brzo zase začneme vzpomínat nostalgicky na zprávy "Hlasu Ameriky", "Svobodné Evropy, či české zprávy BBC, které jsem osobně měl nejraději. Politici a novináři sami vypěstovali v tomto národu nedůvěru v jejich upřímnost. A to od těch nejúpřimnějších, jako byli třeba Standa a Petr..

A tak se jen těžko mohou někteří novináři i politici divit, že nejdříve občan, dnes už prezident Zeman si nic nedělá z nekonečných útoků těchto dvou táborů a naopak občas s radostí jim dodává munici, protože ví, že nic nezvýší jeho popularitu víc, jako když tuhle, místy už trochu vyprázdněnou garnituru, nechá na sebe štěkat.. Každý přece ví, že psi, co štěkají nekoušou, tak proč neposkytnout národu trochu verbální zábavy. Také ví, že do naší politiky vchází "Úsvit" a že spousta lidí začalo říkat ano, pro "Ano"..

Ano, jde o úsvit podložený penězi a několik novinářů, umělců a politiků se už zhlédlo v nových počátcích i nadějných vyhlídkách.. A protože tato hnutí disponují nezaujatými mozky, začínají i tito novináři a "noví" politici brát pana Zemana daleko opatrněji do úst.. Najednou začínají chápat, že dlouhodobě čurat proti větru národa, by se jim nemuselo za pár měsíců vyplatit. A pak, ono se stejně těžko bojuje proti člověkovi, kterému stačí z materiální stránky jen dobrý guláš, pivo a cigareta..

Tak nám možná časem zůstanou na barikádě proti Zemanovi bojovat pouze ti čestní fanatici, ale i tak karavana půjde dál..